Baltijā pirmo Mājokļa drošības mēnesi atklās izstādē “Māja I 2017”!

21.02.2017

Šogad  izstādē “Māja I 2017”, kas no 9. līdz 12. martam notiks Ķīpsalā, īpaša uzmanība tiks pievērsta mājokļa drošības jautājumiem, un tās laikā, pateicoties ADB “Gjensidige” un drošības nozares pārstāvju iniciatīvai, atklās Baltijā pirmo Mājokļa drošības mēnesi.

Pētījums “Mājokļa drošība Latvijas iedzīvotāju uztverē ieskicē tendenci – cilvēki par sava mājokļa drošību ikdienā domā reti un nav informēti, kā to pasargāt un kā rīkoties sadzīviskos nelaimes gadījumos. Tas ir mudinājis ADB “Gjensidige”, izstādes ”Māja I” organizatorus, Latvijas glābšanas dienestus un citu ar drošību saistītu jomu pārstāvjus un organizācijas uzņemties iniciatīvu un uzsākt Baltijā vēl nebijušu tradīciju – Mājokļa drošības mēnesi, kas turpmāk ik gadu norisināsies martā.

Izstādes pirmajā dienā, 9. martā, Mājokļa drošības mēneša iniciators ADB “Gjensidige” un tās atbalstītāji – Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT1, Latvijas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Latvijas Valsts policija, A/S “Latvijas gāze”, biedrība “Latvijas Sarkanais krusts”, Latvijas Brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrību apvienība un citi drošības nozares pārstāvji – parakstīs īpašu memorandu. Tādējādi iesaistītās puses apņemsies ik gadu martā pievērst pastiprinātu uzmanību, izglītot un informēt sabiedrību par mājokļa drošības jautājumiem.

Mājokļa drošības mēneša atklāšanā, kas notiks halles Nr. 1 balkonā Drošības zonā, tiks prezentēti ADB “Gjensidige” un mediju aģentūras “OMD” veiktā pētījuma “Mājokļa drošība Latvijas iedzīvotāju uztverē” rezultāti. Savā viedoklī par pētījuma rezultātiem un esošo situāciju mājokļa drošības jautājumos dalīsies Latvijas palīdzības dienestu pārstāvji.

“Māja I” apmeklētāji –  gan pieaugušie, gan arī bērni – visās četrās izstādes dienās ir aicināti apmeklēt  Drošības zonu, kurā varēs gūt informāciju un aizraujošā veidā izglītoties dažādos mājokļa drošības jautājumos, piedalīties informatīvos semināros un praktiskās nodarbībās. Drošības zonas programma tiks publicēta izstādes mājaslapā marta sakumā.

Atsevišķu dalībnieku stendos būs redzama “Gjensidige” un “Māja I 2017” zīme “Drošam mājoklim!”, kas apmeklētājus informēs, ka attiecīgais ražotājs piedāvā produktus un risinājumus mājokļa drošības uzlabošanai. Drošības zīme ir radīta, lai pievērstu cilvēku uzmanību risinājumiem, kas var pasargāt mājokli un tā iedzīvotājus no sadzīviskiem negadījumiem vai pat novērst nelaimi.

Izstāde “Māja I” ataino mūsdienu celtniecības attīstības tendences, tehnoloģiju jaunumus, kā arī sekmē tiešu dialogu starp būvniecības un citu saistīto nozaru profesionāļiem un galapatērētājiem Baltijā, Austrumeiropā un Rietumeiropā. Šogad “Māja I” piedalīsies vairāk nekā 300 uzņēmumu no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Itālijas, Čehijas, Baltkrievijas, Dānijas, Beļģijas. Izstādi “Māja I” organizē Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1. Vairāk: www.bt1.lv/maja1/

Sekojiet izstādes jaunumiem arī Facebookwww.facebook.com/izstademaja/