Kāpēc iegādāties ceļojuma apdrošināšanu?

05.06.2017

Jaunumi un preses relīzes

  • 15.04.2024
    Brauc ar velo droši!
    More
  • 12.04.2024
    Pavasaris un auto – kā parūpēties par savu spēkratu?
    More
  • 26.03.2024
    Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt?
    More

Dodoties ceļojumā ir svarīgi padomāt par iespējamiem riskiem, kas var radīt nepatīkamas situācijas un laikus tiem sagatavoties. Visbiežāk ceļojumu laikā tiek apdraudēta veselība, tādēļ pirms došanās ceļojumā ikviens ir aicināts izņemt Eiropas veselības apdrošināšanas karti (EVAK), un pilnai drošībai iegādāties ceļojuma apdrošināšanas polisi.

Liela daļa iedzīvotāju maldīgi uzskata, ka EVAK nodrošina pilnīgu aizsardzību ceļojuma valstī. EVAK sedz nepieciešamo un neatliekamo medicīnisko veselības aprūpi tādā pašā apjomā, kādā tā tiek nodrošināta attiecīgās valsts pilsoņiem. Daudzās Eiropas Savienības valstīs, kuras ir pievienojušās EVAK sistēmai, medicīnas pakalpojumi tiek atmaksāti tikai daļēji. Tas nozīmē, ka gadījumā, ja valstī, kurā atrodoties ir cita veselības apmaksas sistēma nekā Latvijā, tad starpība būs jāsedz no paša līdzekļiem. Savukārt, Šveices Konfederācijā medicīnas izdevumi ir par maksu. Tas nozīmē, ka uzrādot EVAK karti būs jāmaksā pilna maksa par medicīnas pakalpojumiem.

Tāpat EVAK nesedz pacienta iemaksu un repatriācijas izdevumus, kā arī citus apdrošināšanas riskus kā, piemēram, bagāžas bojājumus un zaudēšanu, civiltiesiskā atbildības, lidojuma aizkavēšanās u.c. izdevumus. Svarīgākie riski Ceļojuma apdrošināšanas polisē ir ārstēšanās un repatriācijas izdevumi – tie arī sastāda lielākos izdevumus, ja iestājies apdrošināšanas gadījums ārvalstīs. Tādēļ klientiem ir jāpievērš uzmanība tieši šo risku segumam, lai ceļojums būtu izdevies un nebūtu jāraizējas, ja tomēr iestājas apdrošināšanas gadījums.

Šajā ziņā Gjensidige piedāvā labāko Ceļojumu apdrošināšanas segumu un mūsu klienti var justies droši ceļojumā!

Gjensidige Latvija vēlreiz atgādina iedzīvotājiem, ka dodoties ceļojumā noteikti nepieciešams iegādāties ceļojumu apdrošināšanas polisi. Prasiet Gjensidige ceļojuma apdrošināšanu Baltgo filiālēs.