Aicinām veselības apdrošināšanas klientus iesniegt brīvprātīgo gada ienākumu deklarāciju pārmaksātā iedzīvotāju ienākuma nodokļa atgūšanai

15.02.2021

• 08.06.2021
    No bērna plunčāšanās ūdenī līdz nelaimei ir vien dažas sekundes
  • 03.06.2021
    Neuzmanības rezultātā radušies ugunsgrēki atstāj arvien lielāku postu un zaudējumus
  • 19.05.2021
    Apkopoti Latvijas iedzīvotāju biežākie nelaimes gadījumi mājās
    Vairāk

Katru gadu, sākot ar 01.martu, iedzīvotāju ienākuma nodokļu maksātāji Latvijā, kuri vēlas atgūt pārmaksāto iedzīvotāju ienākuma nodokli par attaisnotajiem izdevumiem, brīvprātīgi var iesniegt Valsts ieņēmumu dienestā (VID) gada ienākumu deklarāciju.

Ja vēlies iesniegt deklarāciju par ārstnieciskajiem pakalpojumiem, ko apdrošinātājs apmaksājis daļēji (vai apmaksa atteikta), Tu vari to izdarīt pievienojot apmaksas dokumentam saņemto lēmumu izmaksu lietā. Tomēr, ja lēmums nav saglabāts vai saņemts, rakstot uz veseliba@gjensidige.lv brīvas formas pieprasījumu, norādot personas datus un gadu, par kuru nepieciešama informācija, mēs sagatavosim un nosūtīsim Tev izziņu, ko kopā ar apmaksas dokumentiem varēsi iesniegt VID. Deklarācijā vari pievienot informāciju arī par veselības apdrošināšanas prēmiju maksājumiem, ja savu vai citai personai iegādātu veselības apdrošināšanas polisi esi apmaksājis no personīgiem līdzekļiem.

Marta sākumu gaida daudzi, tāpēc mēs aicinām - negaidi martu, pieprasi izziņu jau šodien, lai jau marta sākumā vari iesniegt deklarāciju!

Vairāk informācijas par deklarācijas iesniegšanu: www.vid.gov.lv/lv/brivpratiga-gada-ienakumu-deklaracija