Šajā gadā Gjensidige saskata tirgus izaugsmes potenciālu

19.01.2017

Turpinot pieaugt klientu skaitam, kuri īpašumus apdrošina brīvprātīgi, nevis pēc kredītdevēju pieprasījuma, “Gjensidige” saskata neizmantotu tirgus izaugsmes potenciālu privātpersonu īpašumu apdrošināšanā. 2016.gadā privātpersonu īpašuma apdrošināšanas parakstīto prēmiju apjoms pieaudzis par 2,3% salīdzinājumā ar 2015. gadu. Noteicoši ir arī tas, ka īpašuma apdrošināšanas polišu cenām ir tendence samazināties, kas skaidrojams ar lielo konkurenci apdrošināšanas jomā. Pērn Gjensidige cenas privātpersonu īpašuma apdrošināšanai kritušās par 1,3%.

ADB “Gjensidige” Latvijas filiāles vadītāja Ināra Meija: “ Iedzīvotāji kļūst arvien atbildīgāki gan pret sevi, gan pret savu īpašumu. Izteikti redzams tas ir īpašumu apdrošināšanā, kas kļuvusi par mūsu veiksmīgāko produktu. Lai gan lepojamies ar sasniegto, mēs neapstājamies un cenšamies pilnveidot pārējos apdrošināšanas pakalpojumus un turpinām attīstīt arī šo pakalpojumu. Lielā konkurence apdrošināšanas jomā neļauj atslābt ne uz mirkli un katru gadu ir jācenšas piedāvāt klientam vēl pilnīgākus produktus ar plašāku segumu,” tā I.Meija.  Viņa arī atklāj, ka 2017. gadā uzņēmums piedāvās atsevišķus produktus ar diferencētām cenām – atbilstoši klienta izvēlētajam apdrošināšanas segumam.

ADB “Gjensidige” Latvijas filiāles vadītāja Ināra Meija kā vienu no “mazajiem” veiksmes stāstiem nosauc arī jauno privātpersonu apdrošināšanas produktu – MAXI Visu Risku īpašuma apdrošināšanu. Jau pirmajos mēnešos šo polišu pārdošana uzrādīja labus rezultātus. “Ar prieku varam secināt, ka klienti novērtē apdrošināšanas produkta kvalitāti, ne tikai cenu,” atzīst Meija.

“Gjensidige” prognozē, ka 2017.gads būs lielu izaicinājumu gads, jo kompānija daudz ir ieguldījusi  IT infrastruktūras pilnveidošanā, kas ļaus uzlabot efektivitāti, palīdzot klientiem, lai nodrošinātu ātru un kvalitatīvu apkalpošanu, kā arī tiešu un atklātu komunikācija ar klientu.

Par ADB “Gjensidige Latvijas filiāli

Apdrošināšanas akciju sabiedrība "Gjensidige " ir Norvēģijas nedzīvības apdrošināšanas kompānijas Gjensidige Forsikring meitas uzņēmums Baltijā, kas piedāvā visus nedzīvības apdrošināšanas veidus. ADB “Gjensidige” akcionāri Gjensidige Forsikring pirmsākumi meklējami 19.gs. 20.gados, lai gan Gjensidige vārds (tulkojumā no norvēģu valodas nozīmē „savstarpēji saistīts”) tiek lietots kopš 1932.gada. Norvēģijā Gjensidige pārvalda trešo daļu no nedzīvības apdrošināšanas tirgus. Kompānijas meitas uzņēmumi darbojas Baltijā, Dānijā un Zviedrijā. Vairāk par  Gjensidige akcionāriem un meitas uzņēmumiem pasaulē var uzzināt šeit: www.gjensidige.no